Miten Turkki Alanyassa ruokaillaan?
Turkkilaiset rakastavat ruokaa ja istuvat monesti pitkään ruokapöydässä ruokaillen ja keskustellen.
Katujen myyntikärryistä tai kioskeista voi ostaa paahtoleipää juuston ja makkaran kera tost, jauheliha- tai vuohenjuustotäytteistä pasteijaa börek tai gözleme ja jauhelihatäytteisiä leivonnaisia lahmacun sekä pähkinöitä ja manteleita.
Turkin Alanyassa kannattaa syödä perinteisiä turkkilaisia ruokia, jotta Turkki Alanyasta saa parhaimmat muistot.
Alkuruokana syödään meze; useita ruokalajeja, jotka tuodaan pöytään lajiteltuna jokaiselle omalle lautaselle. Tyypillinen meze on valmistettu vihanneksista. Mezeitä ovat mm. punaisista pavuista tehty muhennos barbunya pilaki, munakoiso...
Vihanneksista tehty muhennos patlican salatasi, öljyssä paistetut munakoisonpalat patlican kizartmaci sekä turkinpippurit valkosipulilla maustetun jogurtin kera. Dolma on riisillä ja jauhelihalla täytettyjä munakoisoja, tomaatteja, paprikoita ja viininlehtiä. Maukas alkuruoka tai lisäke on myös jogurtista, persiljasta ja valkosipulista tehty tahna haydari. Vuohenjuusto beyaz peynir on mezepöydän vakiolaji.
Mezen syömisen jälkeen annokset ovat pieniä. Turkin Alanyassa lämpimät ruuat nautitaan jäähtyneinä.
Lampaanlihaa syödään paljon Turkin Alanyassa. Kuuluisin liharuoka on sis kebab. Döner kebab on myös suosittu Turkin Alanyassa. Turkkilaisia liharuokia ovat lihapullat köfte, lampaankyljykset pirzola, kananpoika pilic ja kebabit, joista kuuluisin on iskender, pitaleivän päällä lihasiivuja, tomaattikastiketta, sipulia ja jugurttia.
Turkin kansallisruoka on papumuhennos kuru fasülye. Lämpiminä päivinä Turkin Alanyassa kylmä jogurttikeitto cacik on maistuva vaihtoehto.
Tunnetuin jälkiruoka Turkin Alanyassa on pähkinä-hunajatäytteinen baklava.
Syömisen jälkeen Turkki Alanyassa juodaan kupillinen kahvia tai teetä.